Muziekvereniging Ons Genoegen

Jeugd en OG

Jeugdleden nemen een belangrijke plaats in binnen de vereniging. Een groot deel van de leden is tussen 12 en 25 jaar oud. De opleiding gebeurt in individuele -en groepslessen. Maar na een aantal maanden spelen de leerlingen in het opleidingsorkest of het slagwerkensemble.

Groepgevoel

Het samenspel van de verschillende instrumenten, vertrouwd raken met een dirigent en het plezier beleven van samen muziek maken staan centraal tijdens de repetities van het opleidingsorkest en slagwerkensemble.

Het opleidingsorkest en slagwerkensemble zijn een voorbereiding/aanvulling op het A-orkest. Het opleidingsorkest bestaat uit zowel leerlingen die in opleiding zijn voor hun A of B diploma. Het slagwerkenseble (indien er genoeg leerlingen zijn) bestaat uit slagwerkleerlingen die bezig zijn voor hun A diploma.  Zodra een leerling het A diploma heeft gehaald mag hij/zij meespelen in het A orkest of slagwerkgroep.

Activiteiten

Muziekvereniging Ons Genoegen biedt haar jeugdleden een sociale, gezellige en gezonde vereniging. Zo organiseren we tal activiteiten speciaal voor de jeugd, zoals voorspeelmiddagen, jeugduitjes, studiedagen. De vereniging vindt de stem van de jeugd erg belangrijk. Ze worden daarom betrokken bij het organiseren van concerten, hebben een stem in de keuze van de muziek etc.

Bij ieder concert treden de beide jeugdafdelingen op en zo zijn er ook verschillende optredens van de jeugdafdelingen elders in het jaar. En natuurlijk treden ze ook zelfstandig op zoals bijvoorbeeld bij de Terwoldse kermis.

Repetitietijden

Jeugdensemble

Donderdagavond   19.00u tot 19.30u

Het jeugdensemble staat onder leiding van Maarten van de Kolk

Slagwerkjeugdensemble

Donderavond   18.45u tot 19.15u

Het slagwerkjeugdensemble staat onder leiding van Tom Korderijnk.