Muziekvereniging Ons Genoegen

De Slagwerkgroep

De eerste jaren van het bestaan van de vereniging beschikte Ons Genoegen niet over een slagwerkgroep. Pas in 1955 werd de toenmalige drumband opgericht. De animo voor de drumband was zeer groot. Er werd gestart met een groep van 25 leden. Aan noten lezen deed men toen nog niet. Sinds de leden het notenschrift hebben leren lezen en het instrumentarium werd uitgebreid is de naam veranderd in slagwerkgroep.

Met de verandering van instrumentarium en naam is de slagwerkgroep uitgegroeid tot een groep veelzijdige slagwerkers met een uitgebreid programma. In 2012 ging de slagwerkgroep weer op concours en behaalde een welverdiende 1ste prijs met een prachtig resultaat van 80 punten.

Momenteel bestaat onze slagwerkgroep uit 8 leden.

Instructeur

De muzikale leiding van de slagwerkgroep is sinds 2006 in handen van Marius Bongers.

Marius Bongers is 40 jaar en geboren in Warnsveld. En woont alweer 13 jaar in Steenderen. Zijn muzikale loopbaan begon toen hij 6 jaar was. Begon als tamboer bij de drumband in Warnsveld. Ongeveer een jaar later werd hij ook slagwerker bij de harmonie van Excelsior in Warnsveld Op 1 jarige leeftijd ging hij ook trompet spelen. Dit deed hij naast het trommelen en alleen in het jeugdorkest.. In die tijd haalde hij de vier diploma’s op kleine trom. Met 16 jaar is hij gestopt met het muziek maken binnen een vereniging. Eén jaar later begon Marius met instructie. Dat beviel zo goed en dat hij dan ook besloot de instructeuropleiding te gaan volgen. Een jaar of 17 geleden kwam hij in Toldijk te wonen en werd daar weer spelend lid bij Nieuw Leven in Steenderen. Maar niet voor lang, de vereniging was op zoek naar een instructeur en dat bleek een hele klus, in overleg met de leden is toen besloten dat Marius voor de band zou gaan staan ipv. ertussen. Met deze band heeft Marius als instructeur ook een aantal keer aan een topconcours mee gedaan. De Malletband van Nieuw Leven was inmiddels uitgegroeid tot een leuke band met een behoorlijk niveau. Naast het dirigeren van deze malletband was Marius overdag nog vrachtwagenchauffeur. Halverwege 2006 is Marius instructeur bij de slagwerkgroep van Ons Genoegen begonnen. Na verloop van tijd ging hij kijken wat er mogelijk was met meer muziek en minder rijden. Dit resulteerde in dat hij zijn ‘rij’dagen begin 2007 terug bracht naar twee. De andere dagen vult hij in met muziek.

Marius Bongers is naast Ons Genoegen ook werkzaam bij Nieuw Leven uit Steenderen, Jubal uit Varsseveld en Stedelijke Harmonie uit Huissen.

Slagwerkjeugdensemble

Sinds korts heeft Ons Genoegen weer een slagwerkjeugdensemble. Het ensemble is een aanvulling op de individuele lessen. In het ensemble krijgen ze in groepsverband les en leren ze het samenspel, luisteren naar elkaar.
Het slagwerkjeugdensemble repeteert op donderdagavond in het MFA Terwolde van 18.45u tot 19.15u en staat onder leiding van Tom Korderijnk.

Repetitietijden

De slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond van 19.30u tot 21.30u in het MFA van Terwolde.

Het slagwerkjeugdensemble repeteert op donderdagavond van 18.45u tot 19.15u in het MFA van Terwolde. De muzikale leiding van het jeugdslagwerkensemble is in handen van Tom Korderijnk.

Jaarlijkse optredens

De Slagwerkgroep geeft jaarlijks, samen met het orkest, een voorjaars en najaars-concert. Het najaarsconcert is veelal het concert met een thema. Enkele thema’s van de laatste jaren waren Clasical Light, A meezing concert. Naast de jaarlijkse concerten verleent de slagwerkgroept ook haar medewerking aan een aantal evenementen en vieringen in Terwolde zoals o.a het kermisweekend, koningsdag enz.