Ons Genoegen

Muziekonderwijs

Muziekonderwijs bij Ons Genoegen

Al vele jaren is het muziekonderwijs een belangrijk onderdeel binnen Ons Genoegen. De drempel moet zo laag mogelijk zijn en toegankelijk voor jong en oud. Met verschillende work-shops, structurele muzieklessen op de basisschool in Terwolde en individuele lessen proberen we een zo breed mogelijk publiek te bereiken. 

Muziekles

Elke leerling krijgt wekelijks individueel of in groepsverband les. Na een periode van een aantal maanden les kan de leerling instromen in het jeugdorkest/slagwerk ensemble. Het beleid van de vereniging is er op gericht dat de leerling dan binnen 3 jaar met voldoende resultaat het A-examen moeten kunnen halen. Indien de leerling geslaagd is voor het A-diploma kunnen ze instromen in het orkest of de slagwerkgroep.

Om een goed muzikaal niveau te bereiken en volwaardig mee te kunnen spelen in het orkest of in de slagwerkgroep is het behalen van het B-diploma belangrijk. Binnen 2 jaar na het behalen van het A-examen kan een leerling met voldoende resultaat het B-diploma halen. Het formele opleidingstraject voor “Ons Genoegen” is hiermee afgerond. Je kunt dan nog met onze docenten maar op eigen kosten doorleren voor het C en D-diploma hetgeen voorbereidende opleidingen zijn om toegelaten te kunnen worden tot het conservatorium.

Kosten

Leskosten eerste 6 maanden
€ 45,- per maand

Na deze 6 maanden kan men kiezen om lid te worden
Leskosten
€ 46,- per kwartaal
Lidmaatschap Ons Genoegen
€ 51,- per kwartaal

Tijdens schoolvakanties zijn er  geen lessen.