Muziekvereniging Ons Genoegen Terwolde

De Slagwerkgroep

De eerste jaren van het bestaan van de vereniging beschikte Ons Genoegen niet over
een slagwerkgroep. Pas in 1955 werd de toenmalige drumband opgericht. De animo
voor de drumband was zeer groot. Er werd gestart met een groep van 25 leden. Aan
noten lezen deed men toen nog niet. Sinds de leden het notenschrift hebben
leren lezen en het instrumentarium werd uitgebreid is de naam veranderd in
slagwerkgroep.

Met de verandering van instrumentarium en naam is de slagwerkgroep uitgegroeid tot een groep veelzijdige slagwerkers met een uitgebreid programma. In 2012 ging de slagwerkgroep weer op concours en behaalde een welverdiende 1ste prijs met een prachtig resultaat van 80 punten.

Momenteel
bestaat onze slagwerkgroep uit 8 leden.

Instructeur

Sinds maart 2019 is Rob Eeftink de instructeur van onze slagwerkgroep. Al vroeg in zijn jeugd was Rob overtuigd van zijn roeping: professioneel drummer! Hij heeft drums gestudeerd aan het conservatorium in Enschede met daarna een master studiospel. Verder heeft Rob aan verschillende muzikale projecten deelgenomen, waaronder de band L.I.N.E., Mid Air Collision (een Belgisch punk/rock project uit Antwerpen) en diverse andere projecten. Naast drumdocent bij verschillende verenigingen en aan de Popacademie Deventer is hij momenteel ook actief als drummer van de band Beethoven.

Slagwerkjeugdensemble

Sinds korts heeft Ons Genoegen weer een slagwerkjeugdensemble. Het ensemble is een aanvulling op de individuele lessen. In het ensemble krijgen ze in groepsverband les en leren ze het samenspel, luisteren naar elkaar.
Het slagwerkjeugdensemble repeteert op donderdagavond in het MFA Terwolde van 18.45u tot 19.15u en staat onder leiding van Tom Korderijnk.

Repetitietijden

De slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond van 19.30u tot 21.30u in het MFA van Terwolde.

Het slagwerkjeugdensemble repeteert op donderdagavond van 18.45u tot 19.15u in het MFA van Terwolde. De muzikale leiding van het jeugdslagwerkensemble is in handen van Tom Korderijnk.

Jaarlijkse optredens

De Slagwerkgroep geeft jaarlijks, samen met het orkest, een voorjaars en najaars-concert. Het najaarsconcert is veelal het concert met een thema. Enkele thema’s van de laatste jaren waren Clasical Light, A meezing concert. Naast de jaarlijkse concerten verleent de slagwerkgroept ook haar medewerking aan een aantal evenementen en vieringen in Terwolde zoals o.a het kermisweekend, koningsdag enz.