Ons Genoegen

Muziekonderwijs

Muziekonderwijs is een belangrijk onderdeel binnen Ons Genoegen. De drempel moet zo laag mogelijk zijn en toegankelijk voor jong en oud. Met verschillende work-shops, structurele muzieklessen op de basisschool in Terwolde en individuele lessen proberen we onderwijs voor iedereen mogelijk te maken. 

Muziekles

Elke leerling krijgt wekelijks individueel of in groepsverband les. Na een periode van een aantal maanden les kan de leerling instromen in het jeugdorkest/slagwerkensemble. Het beleid van de vereniging is er op gericht dat de leerling dan binnen 3 jaar het A-examen zou kunnen halen. Indien de leerling geslaagd is voor het A-diploma kunnen ze instromen in het orkest of de slagwerkgroep.

Om een goed muzikaal niveau te bereiken en volwaardig mee te kunnen spelen in het orkest of in de slagwerkgroep is het behalen van het B-diploma belangrijk. Binnen 2 jaar na het behalen van het A-examen kan een leerling met voldoende resultaat het B-diploma halen. Het formele opleidingstraject binnen onze vereniging is hiermee afgerond. Je kunt dan nog met onze docenten maar op eigen kosten doorleren voor het C en D-diploma.

Docenten

 

 

 

 

 

 

 

Rob Wagenvoort

Saxofoon docent

 

 

 

 

 

Guido Cornet

Koper docent

 

 

 

 

 

Rob Eeftink

Slagwerk docent