Ons Genoegen

Muziekonderwijs

Muziekonderwijs is een belangrijk onderdeel binnen Ons Genoegen. De drempel moet zo laag mogelijk zijn en toegankelijk voor jong en oud. Met verschillende work-shops, structurele muzieklessen op de basisschool in Terwolde en individuele lessen proberen we onderwijs voor iedereen mogelijk te maken. 

Proeflessen

Muziekles nemen kan best een grote stap zijn, dat snappen wij heel goed. Daarom bieden wij altijd een aantal proeflessen aan voordat je daadwerkelijk kiest om muziekles te nemen. We organiseren zelf af en toe proeflessen via de basisschool waarin leerlingen in groepsverband les krijgen. Maar als je zelf graag een paar proeflessen wil kan je ons altijd benaderen via jeugdcommissie@onsgenoegenterwolde.nl.

Muziekles

Elke leerling krijgt wekelijks individueel of in groepsverband les. Na een periode van een aantal maanden les kan de leerling instromen in het jeugdorkest/slagwerkensemble. Het beleid van de vereniging is er op gericht dat de leerling dan binnen 3 jaar het A-examen zou kunnen halen. Indien de leerling geslaagd is voor het A-diploma kunnen ze instromen in het orkest of de slagwerkgroep.

Om een goed muzikaal niveau te bereiken en volwaardig mee te kunnen spelen in het orkest of in de slagwerkgroep is het behalen van het B-diploma belangrijk. Binnen 2 jaar na het behalen van het A-examen kan een leerling met voldoende resultaat het B-diploma halen. Het formele opleidingstraject binnen onze vereniging is hiermee afgerond. Je kunt dan nog met onze docenten maar op eigen kosten doorleren voor het C en D-diploma.

Wil je net als ons, muziek leren maken? Benader ons dan om lessen in te plannen via jeugdcommissie@onsgenoegenterwolde.nl.

Docenten

 

 

 

 

 

 

 

Rob Wagenvoort

Saxofoon docent

 

 

 

 

 

Guido Cornet

Koper docent

Richard Woudenberg

Slagwerk docent

Kosten

Wij zien het als muziekvereniging als onze taak om muziek maken zo laagdrempelig mogelijk te maken. Daarom vergoedt de vereniging een groot deel van de lessen voor onze (jeugd)leden. Zo blijven de leskosten relatief goedkoop wanneer je de kosten vergelijkt met een muziekschool.

Binnenkort worden hier de tarieven vermeld.