Ons Genoegen

Het Orkest

Ons orkest bestaat uit zo’n 35 enthousiaste muzikanten in de leeftijd van ca. 12 t/m 75 jaar. We zijn een fanfare orkest, wat betekent dat ons orkest bestaat uit koperblazers, saxofonisten en drummers. Het repetoire is veelzijdig van concertwerken tot popmuziek en hedendaagse hits.

Activiteiten

Ons orkest marcheert niet meer door de straten, maar geeft concerten. We organiseren jaarlijks onze eigen evenementen en concerten en zoeken daarin mooie samenwerkingen op. Enkele evenementen die we de laatste jaren hebben georganiseerd hebben zijn A meezing concert, het Belevingsconcert en de Mega Muziek Marathon. Hier hebben we onder andere samengewerkt met zangers, toneel, DJ’s en slagwerkgroepen.

Ook speelt het orkest samen met de slagwerkgroep in het ‘fanfare orkest’. In deze samenstelling treden we op bij verschillende evenementen en vieringen zoals aubades op Koningsdag, het eindgala van de basisschool, of serenades bij jubilea. Het repertoire bestaat uit marsmuziek, maar ook ‘golden oldies’ zoals Take on Me, Proud Mary en Hawaii Five-0.

Wij hechten veel waarde aan onze dorpsfunctie. Daarom geven we ook concerten met een meer ceremonieel karakter zoals het begeleiden van de kerstnachtdienst, en de Nationale Herdenking in Terwolde.

Repetitietijden

Het orkest repeteert op donderdagavond van 19.45u tot 22.00u in het dorpshuis van Terwolde d’ Olde Schole, aan de Vaasenseweg 2 in Terwolde. 

Dirigent

Het orkest staat sinds 1 september 2017 onder leiding van dirigent Alike Jonkman.

Alike Jonkman