Ons Genoegen

De Slagwerkgroep

De slagwerkgroep bestaat uit zo’n 10 veelzijdige slagwerkers, ieder met hun eigen specialiteit. De groep beschikt over een uitgebreid instrumentarium van melodische instrumenten (zoals de marimba en xylofoon), mars instrumenten (zoals de snaredrum en timp-toms) en percussie instrumenten (zoals bongo’s en conga’s). 

Activiteiten

De slagwerkgroep organiseert jaarlijks evenementen en concerten en zoeken daarin mooie samenwerkingen op. Enkele evenementen die we de laatste jaren hebben georganiseerd hebben zijn Percussion Party, de Mega Muziek Marathon, en Drums ’n Pop. Hier hebben we onder andere samengewerkt met gitaristen, popgroepen, het orkest en andere slagwerkgroepen.

Ook de slagwerkgroep samen met het orkest in het ‘fanfare orkest’. In deze samenstelling treden we op bij verschillende evenementen en vieringen zoals aubades op Koningsdag, het eindgala van de basisschool, of serenades bij jubilea. Het repertoire bestaat uit marsmuziek, maar ook ‘golden oldies’ zoals Take on Me, Proud Mary en Hawaii Five-0.

In tegenstelling tot het orkest marcheert de slagwerkgroep nog wel. De samenstelling van instrumenten is dan voornamelijk snaredrums, bongo’s, timp-toms, cymbals en bass- en tenordrum.

Richard Woudenberg

Repetitietijden

De slagwerkgroep repeteert op maandagavond van 19.30u tot 21.30u in het dorpshuis van Terwolde d’ Olde Schole, Vaassenseweg 2 Terwolde.

Instructeur

Sinds 20 april 2022 is Richard Woudenberg onze instructeur.